Leesplezier is dé sleutel tot een betere lees- en taalvaardigheid !

Wist je dat creatief schrijven het leesplezier van kinderen kan bevorderen?!
Zou je op school ook veel meer willen inzetten op leesplezier?
Ik kan daarbij helpen!

Ik heb zelf heel veel affiniteit met lezen en afgelopen oktober is ‘mijn’ boek uitgekomen, genaamd de Rommelzolder. Een verhalenbundel met 17 auteurs en verhalen. Eén daarvan is mijn verhaal.

Daarnaast heb ik veel ervaring als juf en is het mijn missie om leesplezier over te dragen op kinderen én op leerkrachten en andere professionals!

Waarom de combinatie leesplezier en creatief schrijven?

Sommige kinderen lezen graag, maar wist je dat tenminste 1/3 van de leerlingen geen leesplezier ervaart? Door het lezen met schrijven te combineren, is het voor veel meer kinderen toegankelijk. Ze leren op andere manieren met boeken en verhalen in aanraking te komen.

Ik heb meerdere opties:

Op mijn instagrampagina lees je mijn mini recensies, links naar mijn podcasts met kinderen en andere interessante informatie over kinderboeken.

Vaak kijken kinderen alleen naar de populaire boeken. Op zich niks mis mee, maar er is nog zoveel meer! Ik ga met kinderen in gesprek en neem ze mee op ontdekkingstocht. Dit doe ik door:

  • De lezen is leuk! manier. Hierin leer ik kinderen hoe ze hún boek kunnen kiezen, waardoor iedereen leesplezier kan ervaren;
  • De biekenbongokoffer. Door kinderen te laten ervaren wat ze allemaal kunnen lezen, gaat er vaak een wereld voor ze open;

Ook door met kinderen te schrijven leer je ze op een andere manier naar taal kijken. Niet alleen het ‘verplichte schrijven’ uit de methode, maar plezier beleven door met ideeën aan de slag te gaan. Dat doe ik o.a. door:

  • De schrijfkoffer waarin we samen aan de slag gaan met opbouw van een verhaal, ieder kind schrijft ‘een boekje’;
  • De vertelkoffer waarbij ik met kinderen aan de slag ga om een verhaal te maken, voorbereiden en presenteren;

Natuurlijk is er ook aanbod op maat. Ik ga graag met je in gesprek over jullie hulpvraag of ideeën. Wil je meer informatie, neem dan gerust contact met me op. Samen komen we er vast uit!

De voordelen van mijn aanbod:

  • De leerkrachten en kinderen krijgen ideeën aangereikt en worden geënthousiasmeerd;
  • Ik heb lesbevoegdheid en mag dus voor de klas;
  • Ik ben een schrijver wat helpt om de kinderen mee te nemen in mijn enthousiasme;
  • Kinderen leren op een andere manier naar boeken en schrijven kijken, waardoor de kans op leesplezier vergroot wordt!